Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ.





Η απεργία των τραπεζικών, της ΔΕΗ έτσουξε... και τζούζει. Ετοιμάζονται λοιπόν περισσότερες απεργιακές κινητοποιήσεις διαφόρων κλάδων και στις 18 γενική απεργία..
Εδώ χαλάει η συνταγή στο ΓΕΝΙΚΗ.

Τι σημαίνει ΓΕΝΙΚΗ?
Θα κλείσουν οι επιχειρήσεις?
Τα σουπερ μάρκετ?
Τα καταστήματα?
Τα εργοστάσια?
Οι βιομηχανίες?
Οι βιοτεχνίες?
Οι εταιρειες? Οι πολυεθνικές? Οι μεγάλες αλυσίδες? (εδώ γελάμε)...

Δηλαδή στη πορεία κάτω θα βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι των 600-700-800 άντε και στο πιο αισιόδοξο 1000 ευρώ? Θα βρίσκονται οι ωρομίσθιοι, οι εποχικοί, οι "μερικής απασχόλησης"?

Δεν θα βρίσκονται γιατί δεν έχουν δικό τους συνδικάτο. Η ΓΣΕΕ είναι των "εργαζομένων" εμάς όλους μας αποκαλούν ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ όχι εργαζόμενους. Οπότε θα συμμετάσχουμε όταν θα ιδρυθεί η ΓΣΑΕ (Γενική Συνομοσπονδία Απασχολούμενων Ελλάδας)....

Οι απασχολούμενοι ξέρουν ένα πράγμα και μόνο. Η εξασφάλισή τους στην "απασχόληση" έχει 24ωρη προοπτική. Κοινώς, άντε έχουμε και σήμερα δουλειά, αύριο έχει ο θεός, εμείς όχι απαραίτητα...

Είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν ωράριο λειτουργίας, ούτε συγκεκριμένα καθήκοντα, ούτε συγκεκριμένες υποχρεώσεις.
Μπορούν να κρατάνε σ΄ενα μαγαζί τα λογιστικά, να σηκώνουν τα τηλέφωνα, να σκουπίζουν το πάτωμα και να φτιάχνουν καφέ στο αφεντικό μόλις φτάνει το πρωί , ολα αυτά με χαμόγελο.

Είναι αυτοί που μονίμως ακούνε τη φράση, παιδιά σήμερα πρέπει να τελειώσουμε το τάδε πράγμα θα κάτσουμε όλοι μια-δυο ωρίτσες παραπάνω.(χωρίς πληρωμή υπερωρίας εννοείται).

Είναι ,ένα παράδειγμα απ΄ολα τα λαμπρά να πούμε, οι κοπελίτσες που απαγορεύεται να ακουμπίσουν εστω και στο τοίχο όση ώρα είναι ανοιχτό το πολυκατάστημα. 10-12 ώρες όρθιες.

Είναι όλος εκείνος ο ενεργός πληθυσμος που κάθε μέρα κάθε στιγμή του υπενθυμίζει ο εργοδότης ότι αν δεν κάνεις αυτό που γουστάρω, υπάρχουν καμμιά εκατοστή αιτήσεις εργασίας που έχω στο συρτάρι και περιμένουν πως και πως να κάνουν αυτά που εσύ αρνείσαι.

Αυτοί λοιπόν οι "απασχολούμενοι" που τους έχει στη κυριολεξία φτυσμένους η πολιτεία και οι εργατοπατέρες μαζί, δεν θα πάνε στην απεργία. Αλλωστε όπως μου είπε και μια κοπέλα την άλλη φορά, στο σουπερ μάρκετ όταν την ρώτησα πρωί πρωί "τι έγινε κοπελιά? λίγες σας βλέπω απεργείτε?" Μου είπε όχι καλέ. Εχουν βάλει ένα πουλμανάκι να μαζέψει τους υπόλοιπους που δεν έχουν αυτοκίνητο από το σπίτι και θα τους φέρουν σε λίγο....

Κύριοι συνάνθρωποι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι τραπεζών, υπάλληλοι της ΔΕΗ και των λοιπόν οργανισμών μήπως την Τετάρτη στις 18 κάνετε ένα κλοιο όλοι γύρω από κάθε δουλειά, κάθε επιχείρηση να απαγορεύσετε στη διοίκηση να μπάσει μέσα τους απασχολούμενους????

Αλήθεια δε θυμάμαι μου διαφεύγει... Τις καθημερινές απολύσεις εκατοντάδων εργαζόμενων, τις αναίτιες, αδικαιολόγητες κλωτσιές που τρώει ο καθένας από κάθε κωλοδουλειά... πως τις αντιμετωπίζετε είπαμε? Στις συζητήσεις στα πάνελ της τηλεόρασης? Τι είπατε? Πρέπει να επαναστατήσω από μόνη μου κι έτσι να γίνει το ξεκίνημα? Εμείς φταίμε που μας βαράνε?

Κοιτα πολλές φορές έχω πάει ενάντια στην αδικία στη ζωή μου κι εγώ κι άλλοι. Και απολυθήκαμε και υποφέραμε και εσάς οι κώλοι σας και οι κοιλιές σας χόντρυναν. Αποδείξτε μας ότι δεν είστε εντελώς πουλημένοι , φαφλατάδες, αργόσχολοι, και θα το ξανασκεφτούμε το ζήτημα.
Ισως έτσι μας δώσετε μια δικαιολογία να χάσουμε το ήδη ψωριάρικο μεροκάματο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: