Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

120 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

...οι εργάτες, οι τρισάθλιοι, οι πεινασμένοι, γυναίκες , άντρες, τα παιδιά που δούλευαν 12-16 ώρες 7 μέρες την εβδομάδα για ένα κομμάτι ψωμί, με τα πνευμόνια τους μολυσμένα, τα κόκκαλα τσακισμένα, εκείνοι οι εργάτες που απαίτησαν ότι η ζωή δεν είναι τιμωρία αλλά δικαίωμα... πάλευαν για το 8ωρο.

120 χρόνια μετά πιο εξευγενισμένα, πιο πονηρά, με καινούργιες τακτικές, μας τα παίρνουν όλα πίσω και με τους τόκους!!!!!!

Ρε κακόμοιρε εργατάκο, υπαλληλάκο, κλπες κατηγορίες σε -ακο, μήπως δεν θέλεις τελικά να δεις το φως σου και όλοι αυτοί που το προσπάθησαν καναν μαλακία?

Γιατί δε μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση. Το γουστάρεις τελικά. Δεν θέλεις να έχεις μια καλύτερη ζωή κι εσύ και οι άλλοι. Θέλεις να έχεις μια καλύτερη ζωή εσύ κι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε. Τελικά εκεί είναι το μυστικό.

Να ζεις με την ελπίδα ότι κάποια μέρα δεν θασαι σαν τους άλλους. Αυτή είναι η ηδονή. Τώρα γιατί τόσοι και τόσοι θυσιάστηκαν για σένα τον εγωιστάκο, φοβιτσιάρη, μαζεμένο, προληπτικό , τσιγκούνη και μοναχοφαγά ανθρωπάκο, αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Σε παρακαλούν λοιπόν να πας αύριο στην απεργία, σε παρακαλούν να προσπαθήσεις να παλαίψεις για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά αναρωτιέμαι...

......αλήθεια θέλεις? Γιατί εγώ πιστεύω ότι βαθειά μέσα σου θέλεις απλά κουτσα κούτσα ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ να τα καταφέρεις. Τώρα οι άλλοι. Ας κάνουν κι εκείνοι το κουμάντο τους. Αν είναι μάγκες.

Γιατί 120 χρόνια είναι πολλά ρε φίλε για να είσαι ακόμα έτσι. Αν πραγματικά τοχες μέσα σου να θέλεις να παλαίψεις για κάτι καλύτερο στο κόσμο θα τοχες κάνεις έτσι δεν είναι?

Αντε παιδιά όλοι μαζί να παλαίψουμε αύριο για το 8ωρο ξανά, το μισθό και τη σύνταξη. Σα φάρσα δε μοιάζει?

Κατόπιν αυτού της σημαντικής απορίας οι ανένταχτοι λένε να ξεκουραστούν για λίγες μέρες, και να κάνουν ένα διαλογισμό 4ου βαθμού προς επίλυσην πιο ουσιαστικών θεμάτων,
να ζει κανείς ή να μη ζει, που πάμε μετά, που ήμασταν πριν, μας έχουν επισκεφθεί εξωγήινοι ή όχι, υπάρχουν άγνωστες φυλές στη κούφια γη, οι άνθρωποι με τα μαύρα είναι όντως φοροεισπράκτορες ή μήπως είναι βιορομπότ, που κρύβεται το 14ο ευαγγέλιο, ο αντίχρηστος έχει σκούρα ή ανοικτά μάτια, τι σημαίνει η αινιγματική φράση..ήσουνα και εσύ εκεί κλπ κλπ και θα επανέλθουμε ανανεωμένοι με νέο στυλ που η κεντρική του ιδέα θα είναι "περικυκλωμένοι από εξωγήινους ενταγμένους για τα καλά"

2 σχόλια:

Stratos είπε...

Μεγάλη αλήθεια αυτό φιλενάδα...

johnniebegood είπε...

ποιος θυμαται την πολιτικη τοποθετηση των νεκρων του Σικαγο?

εκεινων των πρωτων νεκρων που καθιερωσαν το οκταωρο και το δικαιωμα της απεργιας?

αναρχικοι ηταν, και μην πεσετε απο τον καναπε σας.

ποιος εχει διαβασει βιβλιο ή εχει δει βιντεο για την ΠΡΑΚΤΙΚΗ εφαρμογη του αναρχισμου στην Ισπανια, που κατεσφαξε ο Φρανκο ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ?