Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΟΥ.

2-3 ειδήσεις. Οι ίδιες ξανά και ξανά. 2-3 θέματα εναλάσσονται, τα μαθαίνουμε καλά, με κάθε λεπτομέρεια..άχρηστη. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Τα προβλήματα στριμωγμένα σε μερικά λεπτά, οι λύσεις ανύπαρκτες, οι προοπτικές άνγωστη λέξη, κι η τέχνη, ο πολιτισμός, οι επιστημονικές εξελίξεις, κάτι βρε αδελφε, κάτι άλλο εκτός από τα δύο τρία άχρηστα, δεν υπάρχει. Ούτε καν σαν μελλοντική επιθυμία.

Ακινητη ειδησεογραφία, κολλημένη στο βάλτο του ελάχιστου, έτσι απλά για να μιλάει, να λέει λόγια αναμασημένα, ανούσια, ανιαρά, τόσο μέχρι να προκαλέσει ασφυξία.
Ασφυξία στις μέρες, στη ζωή, στην επιθυμία, στη φαντασία.

Οπως τα τερατουργήματα που απλώνονται κάτω από τον αιώνιο βράχο, ξεκάρφωτα, άχαρα, χωρίς χρόνο, ιστορία, μνήμες, χωρίς λόγο, έτσι απλώνεται η ανούσια πολυλογία των άοσμων ανθρώπων.

Κάθονται σε μια άκρη το παρελθόν και το μέλλον μαζί κουρασμένα να κυνηγούν ένα ανελέητο "τώρα".

Σταματήστε τους άμεσα. Χωρίς ενοχές. Χωρίς δεύτερη σκέψη.

Υπάρχει κίνδυνος σοβαρός να σκάσει το μυαλό μας απο το σαπισμένο αέρα. Χωρίς να το αντιληφθούμε οδεύουμε σταθερά και γοργά στην έλευση όχι του αντίχριστου, αλλά του αντιανθρώπου.

Αντιάνθρωπος , ο άνθρωπος χωρίς καμπύλες και τεθλασμένες γραμμές, εκείνος που προσπερναει πέρα από τα όνειρα και τις ιδέες πέρα από τη φαντασία και τη δημιουργία και μετατρέπεται σ'ενα ακίνητο είδωλο. Χωρίς κερί να λυώνει με χάρη, σκέτος τετράγωνος διακόπτης.

Φοβάμαι ότι το μεγαλύτερο κομματί μας έχει μείνει πίσω ήδη και περπατάνε κάτι χλωμά απομεινάρια σκουντουφλώντας στο τσιμέντο και τη μόλυνση.

Απαισιόδοξα λόγια? Και πολύ λίγα είναι...

Καμμιά καλή ιδέα?
Υπάρχει κανείς έξω από το θάλαμο?

1 σχόλιο:

johnniebegood είπε...

"Καμμιά καλή ιδέα?"

- παμε να δουμε το τελος του κοσμου?


"Υπάρχει κανείς έξω από το θάλαμο?"

- ο αρχων του τρομου, αλλά ειναι ανευ ουσιας, ανευ σημασιας.