Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ "ΝΤΙΜΠΕΙΤ"

Τι να πουμε κι εμείς οι φτωχοί?
Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι βαθυστόχαστοι άνθρωποι, αυτοί που ξέρουν τα πολλά κι ο νους τους κατεβάζει , θα το ξετινάξουν το θέμα, θα το μακρύνουν, θα το κοντύνουν, θα το κοσκινίσουν, θα βρουν κρυμένα νοήματα, θα έχουν πιάσει εκείνο που εμείς δεν πιάνουμε, θα ζυγίζουν και θα ζωγραφίσουν τα προφίλ, τα κουστούμια, τα χαμόγελα, θα αναλύσουν όλα τα υπονοούμενα που επίσης εμείς δεν πιάσαμε και ω του θαύματος θα βρουν ότι υπήρξαν και εκπλήξεις φοβερές και θα σοκαριστούν από τις βαρυσήμαντες δηλώσεις τις εντελώς αναπάντεχες που ούτε αυτές δεν καταλάβαμε εμείς.

Θα αναλύσουν ώρες και ώρες τα δίλεπτα. Θα μιλήσουν για όλα. Να δείτε που θα μιλήσουν για σκάνδαλο του χρονόμετρου.

Για τα άλλα σκάνδαλα δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα να ασχολούμαστε. Αλλωστε η νέα στρατηγική απ΄οτι είδαμε είναι όπως ο παρακάτω διάλογος

-Τι σκοπεύεις να κάνεις αύριο βράδυ Μήτσο?
-Θα βρέξει ρε γαμώτο
-Μα εγώ σε ρώτησα τι θα κάνεις αύριο βράδυ
-Ενταξει μπορει να ψιλοχιονίσει κιόλας

Να δείτε επίσης που θα μιλήσουν και για διλήμματα, στίγματα, θα προβληματιστούν έντονα κλπ κλπ.

Θα αποφασίσουν στο τέλος και για το ποιός κέρδισε τις εντυπώσεις και θα είναι σίγουροι ότι το ίδιο αποφασίσαμε κι εμείς.

Πάντως περισσότερο απ'ολους αυτούς εγώ είμαι περίεργη να διαβάσω, ν'ακούσω, να ρωτήσω τι ακριβώς κατάλαβαν τι συμπέρασμα έβγαλαν τα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά μια και απ'οτι ακούστηκε ήταν η ευκαιρία να τα προσελκύσουν...

Προσελκυθήκατε παιδιά? Είστε έτοιμοι?

ΔΕΝ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Απαξίωση είναι,

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΤΖΟΓΟ!

Πιστεύετε ότι κάποιος αγαπάει αληθινά τον συνάνθρωπο, ότι ενδιαφέρεται να συμπονέσει, να κατανοήσει, να βρει λύσεις να παλαίψει για δικαιοσύνη, ίσα δικαιώματα, μια καλύτερη κοινωνία, ένα καλύτερο μοντέλο ανθρώπου, έναν άνθρωπο που θα συνυπάρχει με τους άλλους , με αξιοπρέπεια, συνέπεια, ένα κόσμο όπου οι νέοι θα μορφώνονται οι άρρωστοι θα έχουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και οι γέροι θα πεθαίνουν αξιοπρεπώς, ένα κόσμο που ο εργαζόμενος θα αμοίβεται έτσι από την εργασία του ώστε να μπορεί να φροντίσει να δημιουργήσει μια καλύτερη οικογένεια, καλύτερους ανθρώπους, ότι θέλει να φτιάξει ένα κόσμο αλλοιώτικο που οι άνθρωποι θα ζουν καλύτερα?
Αν βλέπετε κάποιον έτσι ψηφίστε τον.

Αν θέλετε ένα τέτοιο κόσμο πράγμα το οποίο δεν είναι δεδομένο. Κι ίσως εκεί είναι το ζουμί.
ΘΕΛΟΥΜΕ? ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.

Γιατί τελικά η γκρίνια και η στείρα διαμαρτυρία είναι κι αυτός ένας τρόπος να περνάμε την ώρα μας. Ανώδυνα...

2 σχόλια:

johnniebegood είπε...

εγω δεν ειδα κανενα τετοιον για να τον ψηφισω.

και ειλικρινα, αν γνωριζετε καποιον, δειξτε τον μου!

δεν εχω ξαναδει.

Ανώνυμος είπε...

Εγω σαν νεος θελω να πω οτι πιο πολυ απ' ολα μου αρεσε το σημειο με τον Αλαβανο που απαντησε στον καραμανλη σχετικα με το χαρακτηρισμο "ταραξιες".
Και αυτο δε σημαινει οτι θα ψηφισω συνασπισμο, ουτε οτι συμμετειχα στις πορειες.αλλα μου αρεσε αυτο το σημειο.το βρηκα ειλικρινες και σαν νεο με αγγιξε.