Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΣΧΟΛΙΑ...

Παρακολουθώ από χτες με προσοχή όλα όσα λεγονται και γράφονται σχετικά με τον ξυλοδαρμό στο αστυνομικό τμήμα.

Προσπαθώ να καταλάβω το εξής. Η όλη αγανάκτηση που βγαίνει είναι επειδή έκπληκτοι ανακαλύψαμε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει ή επειδή λέμε τέλος σ’αυτά τα φαινόμενα?
Γιατί αν η αφύπνιση έγινε μέσω αυτού του βίντεο θα βάλω τα γέλια όσο κι αν ακούγεται κυνικό αυτό που λέω.

Τι ακριβώς δείχνει το βίντεο. Μια πράξη άσκησης βίας, έναντι κάποιων ανθρώπων που έχουν συληφθεί, σε αυτή τη περίπτωση αλλοδαποί, από όργανα της τάξης.
Βλέποντας αυτές τις εικόνες όλοι αγανάκτησαν. Και ψάχνουν να βρουν τους ενόχους για να γίνει μια κίνηση , απομάκρυνσης από τα πόστα τους, και τότε όλα θα είναι ωραία μετά ε?

Να σας πω με την ταπεινή μου γνώμη τι θα σκέφτονται οι άνθρωποι που διέπραξαν την εν λόγω πράξη? Θα είνα απορημένοι γιατί οι πολίτες αντιδρούν σε κάτι που είναι απολύτως σωστό και πατριωτικό!!!

Οπως μετά τη χούντα όταν βλέπαμε τα πρόσωπα στις δίκες των βασανιστών μια απορία είχαν. Γιατί τους βρίζουν όλοι? Αφού είχαν μεγαλώσει γαλουχηθεί και τους είχαν πει ότι τα κουμουνια πρέπει να τα λυώσεις σαν σκουλίκια. Δεν ήταν καν άνθρωποι. Ηταν βλαβερά στοιχεία που δρούσαν εναντίον της πατρίδας. Προδότες. Γιατί τώρα όλοι τους σέρνανε στα δικαστήρια αφού έκαναν το καθήκον τους.

Ας έρθουμε λοιπόν στο παρόν. Βιώνουμε τα τελευταία χρόνια τη δημιουργία, αργά και με προσοχή ενός κλίματος «για ότι έχει συμβεί στην Ελλάδα , φταίνε οι αλλοδαποί οι οποίοι αν αύριο το πρωί εξαφανιστούν από το πρόσωπο της γης» εμείς οι έλληνες θα έχουμε σώσει τη πατρίδα μας και θα λυθουν τα προβλήματά μας. Της ανεργίας, της φτώχιας, της εγκληματικότητας κλπ κλπ.

Αν εσείς ήσασταν μεγαλωμένοι έχοντας βαθειά μυηθεί σ’αυτή την ιδεολογία, αν είχατε την ευκαιρία δεν θα πλακώνατε στο ξύλο ένα αλλοδαπό?
Ο αλλοδαπός που ξυλοφορτώνεται, όπως και αυτός που εγκληματεί, και από την άλλη μεριά ο οποιοσδήποτε ανθρωπάκος γίνεται θύμα και εγκληματεί με μια πράξη ρατσισμού, ή φανατικής πολιτικής βίας, είναι πιόνια των ίδιων κέντρων εξουσίας που κατάντησαν έτσι και τον έναν και τον άλλο.

Διαβάστε τα σχόλια σε μερικά μπλογκ. Δείτε πόσοι ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με αυτό που έγινε και όχι πόσους διαφωνούν. Εκεί είναι το ζουμί.

Και από τους πολίτες που διαφωνούν και σκίζουν τα ιμάτια, πόσοι θα έκαναν το ίδιο αν αύριο το πρωί επιβαλλόταν ένας στρατιωτικός νόμος ας πούμε και τραβολογιόντουσαν στα κρατητήρια έλληνες συμπολίτες όχι αλλοδαποί?
Πόσοι από αυτούς που ανατρίχιασαν και λένε διάφορα τώρα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία για τα όσα συνέβησαν προ ημερών στα γεγονότα με τις πορείες των φοιτητών?

Ο ρατσισμός και η βία προς αδύναμους (αλλόπιστους και επικίνδυνους) πληθυσμούς είναι καταγεγραμμένος σε όλη την πορεία της ιστορίας του ανθρώπου.

Τώρα αν εμείς ξυπνήσαμε και μας ήρθε αναγούλα όπως μια κοπέλα έγραψε κάπου με ένα βιντεάκι κάποιου αστυνομικού τμήματος, κάποιας συνοικίας, κάπόιας πόλης εμένα μου θυμίζει την ιστορία που έλεγε ο Χαρυ Κλυν.
«Αγαπητέ λαέ, της Ευρώπης, της Ελλάδας, της Αθήνας, της οδού Μακεδονομάχων,
Αγαπητέ μου Θανάση......»

Δεν υπάρχουν σχόλια: