Παρασκευή 4 Μαΐου 2007

ΜΗ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΗ... ΔΕΙΞΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ...

Μπορώ να ονειρεύομαι, να σκέφτομαι, να ταξιδεύω όπου η σκέψη μπορεί να πάει.
Γιατί πρέπει οπωσδήποτε αγαπητέ μου πάνσοφε να πρέπει να βάλεις ετικετούλες και σ'αυτά τα ταξίδια? Τι ανασφάλεια νοιώθεις να προχωρήσεις στο αληθινά άγνωστο? Γύρω σου παντού ταμπέλες, καρτελάκια με την αναγραφή των συστατικών, χώρα προέλευσης, βάρος, ημερομηνία λήξης... Ποιά ανάγκη σε κάνει να είσαι τόσο πολύ προσκολημένος σε κάποιον που θα σου πει κάτι και εσύ θα νοιώσεις την ανάγκη να τον απορρίψεις ή να τον αποδεχτείς? Και μετά από αυτή την αποδοχή ή την απόρριψη? Ολα σε τάξη ε? Τιποτα που να σου μπερδεύει τις πεντακάθαρες σκέψεις σου...Κι αν φθάσεις τελικα στο βουνό και δεις ότι απλά είναι ένα βουνό... πως θα το αντέξεις?
Αλήθεια πως επιτυγχάνεται η αυτογνωσία με βοηθήματα?
Ανοίγεις ένα εγχειρίδιο του καλού εσωτεριστή το μαθαίνεις απ'έξω και μετά τα βλέπεις όλα αλλοιώς? Χωρίς το εγχειρίδιο σου έχουν πει ότι είναι αδύνατον να φθάσεις κάπου ε?
Πάντα τα χρήσιμα εγχειρίδια για κάθε καυμό για κάθε περίσταση. Εκτός από οδηγούς για διακοπές στα ξωτικά νησιά τώρα έχουμε και οδηγούς για αστρικά ταξίδια...
Πρόσεξε μόνο μήπως σ'εκείνο το βαθύ ταξίδι στο κέντρο του εαυτού σου όπου ψάχνεις το θεό που θα πιστέψεις, περάσει ο θεός κάπου παρά δίπλα και δεν τον πάρεις χαμπάρι.
Πρόσεξε μήπως αυτοί που σου υπέδειξαν ατελείωτους κανονισμούς για να φθάσεις στο τέρμα του εσωτερικού σου ταξιδιού , μήπως ξέχασαν να σου πουν ότι αυτοί δεν έφτασαν ποτέ πλάκα έκαναν.
Επίσης ρώτα τα διάφορα εγχειρίδια, βιβλία, μαραφέτια, πετρίτσες, μουσικούλες, ρούχα, χάρτες, κρύσταλλα, κλπ κλπ διατίθεναι και δωρεάν στους άπορους? Η πρέπει να έχεις ένα συγκεκριμένο εισόδημα και πάνω για να μάθεις τα μυστικά του κόσμου?
Για ρώτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: